maart 2023

(UPDATE: VOL) Kijkmoment aardbevingsbestendige Lofthome in Loppersum - 1 april (11:00 tot 13:00 uur)

Zeer zware aardbevingen zoals in sommige delen van de wereld komen in Nederland gelukkig niet voor. Wel in geringere mate in gaswinningsgebieden zoals in Groningen. Voor bewoners in dat gebied met uiterst vervelende gevolgen. Schade aan woningen en langlopende procedures over financiële afhandeling van geleden schade. Bovendien kosten aan het versterken - het aardbevingsbestendig maken - van woningen. Nieuwbouw vraagt in dit gebied om een aangepaste lichte en 'taaie' woningbouw. Woningen die kunnen meebewegen met de trillende aarde. Gebouwen die buigbaar zijn en de energie van een aardbeving kunnen opvangen. Lees het artikel verder ≫

Aanmelden voor het kijkmoment kan via info@lofthome.nl. We sturen je vervolgens het adres en een tijdblok.

Loppersum (9 x 13,9 meter)

Kijkmoment Lofthome in Breukelen - 22 april (11:00 tot 13:00 uur)

Op zaterdag 22 april organiseren we op een prachtige locatie in Breukelen een kijkmoment in een Lofthome met zadeldak. Ben je geïnteresseerd een kijkje te komen nemen, meld je dan aan via info@lofthome.nl. We sturen je vervolgens het adres en een tijdblok. De bewoners en BKVV Architecten zijn aanwezig voor uitleg.

Breukelen (8,9 x 17 meter)

'Tour de Lofthome' - acht Lofthomes in Almere Oosterwold

Via een tour van circa 18 km kom je langs acht Lofthomes om vanaf de straat te bekijken (met zadeldak, plat dak en als bungalow). In Oosterwold, het buitengebied tussen Almere en Zeewolde. Belangstelling? Geef je dan voor zo'n tour met eigen vervoer op. Wij ontvangen je op een nader te bepalen datum in het paviljoen op DemoParkNL, geven informatie en Lofthome boeken liggen ter inzage klaar. Tevens het handboek Casco Lofthome Bouw. Want Lofthome wordt ook casco wind- en waterdicht geleverd als je de woning zelf, of met zelfgekozen leveranciers, wilt afbouwen. Dit kan aanmerkelijk in de kosten schelen. Tijdens de ontvangst krijg je een plattegrond met de route en omschrijvingen van de Lofthomes die in Oosterwold staan. Aanmelden kan via info@lofthome.nl.


Recent opgeleverde Lofthomes

De laatste maanden hebben we meerdere Lofthomes opgeleverd. In Culemborg, Moerkapelle en Naarden. Nieuwe te realiseren Lofthomes zitten op dit moment in het ontwerpproces.

ontwerp (impressie) en oplevering (de houten gevelafwerking wordt in eigen beheer gedaan) - Naarden
ontwerp (impressie) en oplevering (de houten gevelafwerking wordt in eigen beheer gedaan) - Moerkapelle

Verkoop laatste architectenkavels in Culemborg

In Culemborg, midden in Nederland, zijn architectenkavels beschikbaar in de nieuwe wijk Parijsch. Van verschillende afmetingen en prijzen. De laatste fase is in verkoop. Een eigen droomhuis ontwerpen en bouwen is best een avontuur. Janneke en Arjen kochten een kavel en kozen voor Lofthome. Ook geïnteresseerd om een Lofthome te bouwen in deze wijk? Ga naar architectenkavels voor meer informatie en een video waarin Janneke en Arjen vertellen over hun ervaringen.

Janneke en Arjen (foto via Heijmans / architectenkavels.nl)
“Wij hadden best wel veel ideeën hoe we in ons huis wilden wonen, maar we hadden hier natuurlijk helemaal geen ervaring mee. De architect was goed in het kaderen van onze ideeën.”

Boek: Lofthome Living

In 2022 meldden we dat het boek LOFTHOME LIVING is uitverkocht en een nieuwe uitgave in de maak is. Een boek vol met foto's, verhalen en plattegronden. Intussen heeft Esther Vernhout tien Lofthomes van de laatste tijd gefotografeerd en is de nieuwe editie in bewerking. Zodra het gereed is zetten we het boek op onze website en is het met een toegangscode voor iedereen (gratis) toegankelijk.

enkele foto's uit het nieuwe boek

Nieuw onderkomen BKVV

BKVV, de architecten van Lofthome, zijn verhuisd naar werkgebouw MOORE - 'Powered by the Sun'. Naar een ruimere en ruimtelijk lichte werkplek in Amsterdam-Noord om met veel plezier aan prachtige projecten te werken. Het gebouw MAX&MOORE heeft een BREEAM Excellent Certificering, onder andere door de toepassing van veel zonnepanelen, geïntegreerde biodiversiteit, waterbuffering en laadpalen voor auto's en fietsen.


Lofthome | www.lofthome.nl | info@lofthome.nl