bericht #70 | oktober 2021

Kijkmoment Lofthome Roelofarendsveen, zaterdag 30 oktober

Corona heeft aardig wat roet in de vrije bezichtiging van bewoonde Lofthomes gegooid. Voor potentiële kopers die een kavel bezitten of een optie daarop hebben, kunnen we soms een individueel bezoek regelen.

In Roelofarendsveen organiseren we zaterdag 30 oktober weer op beperkte schaal een kijkmoment tussen 11:00 en 13:00 uur. Belangstellenden worden in vaste tijdvakken ingedeeld en in 10 minuten door één van de architecten van Lofthome door de woning geleid.

Aanmelden kan via info@lofthome.nl met vermelding van het aantal personen (maximaal vier).

Roelofarendsveen, 8 x 23 meter

'Tour de Lofthome', elke maand vanaf november

Voor alle Lofthome belangstellenden introduceren we vanaf november 2021 iets nieuws: 'Tour de Lofthome'. Een maandelijks terugkerende Lofthome-dag waarbij ons mooie woonconcept vanuit verschillende perspectieven wordt gepresenteerd.

Voor een 'Tour de Lofthome' ontvangen we u in het expopaviljoen op DemoParkNL in Almere Oosterwold. We geven informatie en het boek Lofthome Living dat is uitverkocht (een nieuwe editie verwachten we in de eerste helft van 2022) ligt ter inzage. Er ligt een plattegrond klaar met kengegevens van acht Lofthomes in de omgeving voor bezichting vanaf de straat. De route voor alle Lofthomes in het gebied bedraagt met de auto ongeveer 10 km. Na 'Tour de Lofthome' bent u voor verdere informatie weer welkom in het paviljoen. Belangstelling? Aanmelden kan via info@lofthome.nl. Wij sturen u dan de informatie en de Lofthome-dagen toe.

Almere Oosterwold, bungalow (15 x 20 meter)
Almere Oosterwold, zadeldak (7,5 x 13,3 meter)

Lofthome Casco Handboek

De bouwmarkt is danig in beweging. Een aanzienlijk tekort aan gekwalificeerd personeel en de kosten van bouwmaterialen lopen al enige tijd behoorlijk op. Ook wij hebben daarmee te maken, hoewel de verwachting is dat de prijzen van staal en hout in 2022 iets zullen zakken. Tegelijk staat de woningmarkt onder druk. De gemiddelde verkoopprijs van een huis bedraagt op dit moment EUR 410.000. Bij zelfbouw - zogenaamd Particulier Opdrachtgeverschap - is de trend bespeurbaar een nieuwbouwwoning ook als casco te kopen. Met fundering, wind- en waterdicht. De afbouw wordt dan (deels) zelf gedaan, soms met vrienden en familie, of via een afbouwbedrijf dat men zelf inschakelt. Dit heeft aanzienlijke impact op de uiteindelijke kostprijs van een woning, ook van een Lofthome. Voor de kopers van een casco Lofthome hebben we een speciaal afbouw handboek samengesteld. Met een stappenplan, tips, procedures en het bouwproces in beeld. Op onze website hebben we inmiddels een nieuwe prijsindicator geplaatst met indicatieve prijzen van zowel casco levering als afbouw (als wij daarin voorzien) op basis van diverse maten. Met een casco Lofthome wordt Lofthome voor meer mensen haalbaar.

cover handboek Lofthome casco

Lofthome is een beschermde merknaam

Ruim tien jaar geleden startte de samenwerking tussen FutureHomeConcepts (Almere), BKVV Architecten (Amsterdam) en Hardeman Systeembouw (Veenendaal). Het merk en product Lofthome hebben we direct internationaal laten registreren. Lofthome blijkt een succes, daar zijn we best trots op. Het is vanuit alle ervaringen een beproefd woonconcept en wordt internationaal door eenvoud en efficiency als typisch Dutch design gezien. In Nederland staan er inmiddels meer dan 85. De laatste tijd worden we echter regelmatig geconfronteerd met bouwbedrijven en architecten die ten onrechte onze merknaam gebruiken. Zij willen meevaren op ons succes, maar dit geeft verwarring. Via ons merkenbureau worden we van onrechtmatig gebruik van onze merknaam op de hoogte gesteld. Na sommatie verdwijnt onze merknaam dan weer van externe websites, in welke combinatie dan ook. Alleen wij ontwerpen en bouwen Lofthome, altijd in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers.


Lofthome | www.lofthome.nl | info@lofthome.nl