bericht #69 | april 2021

Lofthome in Hengelo (Gld) uitgeroepen tot meest duurzame woning van Nederland

De nul-op-de-meter Lofthome van Quirine Dekker en Martijn Bos in Hengelo (Gld) is uitgeroepen tot het duurzaamste huis van Nederland in 2020 in de categorie "Woning na 2000, groter dan 175 m2". De prijs werd door meteoroloog en NOS-weerpresentator Gerrit Hiemstra overhandigd. De energieneutrale en comfortabele A+++ woning is onder andere voorzien van regenwater hergebruik, centrale balansventilatie en een bodem/water warmtepomp. Meer informatie ยป

Bij de woning wordt via Airbnb.nl (airbnb.nl/rooms/32417066) een gastsuite aangeboden. Het gastenverblijf bevindt zich op het erf dat is omgeven door landbouwgrond en natuurgebieden in de nabijheid.

Hengelo (Gld)

Boek Lofthome Living uitverkocht

Het boek is via reguliere boekhandel en Bol.com uitverkocht. Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe editie. In de nieuwe uitgave worden nog meer recent opgeleverde Lofthomes opgenomen. Architectuurfotograaf Peter Muller start binnenkort met de fotosessies. Het streven is de nieuwe uitgave eind dit jaar uit te brengen.

Braassemermeer, winters tafereel 2021

Lofthome-bezichtigingen tijdelijk door corona gestopt

Al een jaar hebben we vanwege corona helaas geen bezichtigingen in opgeleverde Lofthomes kunnen organiseren. Gebruikelijk doen we dit drie tot vier maal in het jaar. Op enkele individuele bezichtigingen na, uiteraard met volle instemming van de bewoners, wachten we met smart op het moment dat we weer Lofthome Kijkdagen kunnen organiseren. Op de website lofthome.nl hebben we op de Home-pagina het Lofthome verhaal gevisualiseerd, maar 'in het echt met directe uitleg' is natuurlijk altijd beter. Met Lofthome kopers hebben de architecten nu veel online overleg, soms ook fysiek met inachtneming van de eisen die de overheid daaraan stelt. Binnenkort plaatsen we ook enkele video's op onze website met een visuele rondgang door verschillende Lofthomes. Zodra het weer kan starten we de Kijkdagen.


BENG is actueel

Nieuwbouwwoningen moeten sinds 1 januari voldoen aan de eisen van de BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). De eisen hebben onder andere invloed op het ontwerp van de woning, de situering op de zon en de bouwkundige installaties en materialisering. De norm heeft zijn oorsprong in het Nederlandse Energieakkoord voor duurzame groei uit 2012. Doel ervan is woningen slim te bouwen zodat de energiebehoefte beperkt kan worden. Mede door isolatie en kierdichting. Het woonontwerp kan via de BENG op de maximale energiebehoefte worden doorgerekend voor het verwarmen en koelen. Om dit te bereiken worden ook alle installaties waaronder PV-panelen in de berekening meegenomen. In elk Lofthome ontwerp wordt rekening gehouden met de Beng-eisen.


Enkele recent opgeleverde Lofthomes

Zwaagdijk-Oost
Geffen
Noordhoek


Op dit moment zijn Lofthomes in voorbereiding/ bouw in Langeraar, Zeewolde, Breukelen, Culemborg en Amstelhoek.


Lofthome | www.lofthome.nl | info@lofthome.nl