bericht #65 | februari 2019

Kijkmoment Almere, zaterdag 30 maart

Op zaterdag 30 maart organiseren wij van 11:00 tot 14:00 uur een kijkmoment in Almere Oosterwold (nabij Almere-Hout). In een Lofthome met zadeldak en een Lofthome bungalow. De ontvangst vindt in 'debouwbieb' naast de bungalow plaats. Beide woningen zijn te bezoeken, het Lofthome team en de bewoners heten u van harte welkom.

In dezelfde straat bevinden zich nog twee Lofthomes, nog één met zadeldak en nog een (grote) bungalow. Deze zijn alleen van buiten te bekijken. In de directe omgeving bevinden zich nog vijf Lofthomes. Vier met platdak (twee bouwlagen) en één met zadeldak. Twee ervan zijn in aanbouw. Ook deze woningen zijn vanaf de buitenkant te bezichtigen, een plattegrond is beschikbaar.

Geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar info@lofthome.nl met vermelding van hoeveel personen u wilt komen. We sturen u vervolgens de adresgegevens toe.


bungalow 10 x 16,5 meterzadeldak 8 x 14 meter (goothoogte 4 meter, nokhoogte 8 meter)

Lofthome Living in de boekhandel

Het nieuwe boek LOFTHOME LIVING ligt vanaf half februari in de boekhandel en is ook via bol.com te bestellen. Met prachtige interieur- en exterieurfoto’s vertellen bewoners op 256 pagina’s in A4-formaat hun eigen Lofthome verhaal. We zijn trots op de prachtige uitgave: ISBN 978-90-824983-1-8


Beurs Eigen Huis in Utrecht

Op 15, 16 en 17 maart vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de beurs EIGEN HUIS plaats. Wederom is Lofthome met een stand (B2.16) aanwezig. Het nieuwe boek LOFTHOME LIVING ligt ter inzage. Ga voor informatie over de beurs naar www.realiseerjedroomhuis.nl


Aardbevingsbestendige Lofthome

In Loppersum, midden in het aardbevingsgebied in Oost-Groningen, hebben we onlangs de eerste aardbevingsbestendige Lofthome opgeleverd. De lichte bouw methodiek in combinatie met enkele uitbreidingen binnen de staal constructie, maakt Lofthome een uitermate geschikte woning voor deze regio. In de glazen gevel is dit terug te zien in het ranke windverband direct achter het glas. Om de massa beperkt te houden is er gekozen voor een houten etagevloer. De afbouw wordt uitgevoerd door de lokale aannemer Hans Sander.


Loppersum

Aanleunwoning Berkel en Rodenrijs

Maandelijks wordt wel ergens in Nederland een Lofthome opgeleverd. Stuk voor stuk unica's onder architectuur van BKVV Architecten. Recent in Delft, Berkel en Rodenrijs, Loppersum en Amersfoort. In Berkel en Rodenrijs hebben we naast de zadeldak woning voor het gezin ook een Lofthome bungalow als aanleunwoning voor een grootouder gerealiseerd. De familie blijft zo dicht bij elkaar. Beide woningen kijken uit op een ruime tuin.

Berkel en Rodenrijs / zadeldak 9 x 17,8 meter / bungalow 7 x 16,5 meter


Almere, 12 x 22 meter

Lasstraat in gebruik

Bij Lofthome partner Hardeman in Veenendaal is recent een geavanceerde samenstel- en lasstraat geïnstalleerd. Onder andere de constructies van Lofthomes worden volautomatisch in de lasstraat middels drie ABB-robots gemaakt. Dit geldt voor het op maat maken van de onderdelen, het samenstellen en aflassen. De lasstraat is modulair opgebouwd. De nieuwe lasstraat is een nieuwe stap richting nog meer kwaliteit, efficiëncy van het productieproces en arbeidsomstandigheden.


Stijgende bouwkosten

Het zal niemand via de media ontgaan, een tekort aan vakmensen in de bouw, een tekort aan materialen, stijgende bouwprijzen, vanwege beschikbaar budget aanpassing van bouwplannen et cetera. Ook Lofthome heeft daarmee te maken. Drie architecten en drie ingespeelde bouwteams zijn bijna voortdurend bij de realisatie van Lofthome betrokken. Vanwege de toenemende vraag hanteert Lofthome een wachtlijst, een luxeprobleem. De bouw start niet eerder dan na een jaar vanaf het moment dat de aanneemovereenkomst door de opdrachtgever is getekend. Het ontwerpproces en de aanvraag van de omgevingsvergunning gaan hier aan vooraf. Voordeel is dat Lofthome een uiterst efficiënt en innovatief bouwproces volgt. De bouwmaterialen worden grotendeels in de fabrieken van Lofthome-partner Hardeman Systeembouw op maat voorbereid en op de bouwlocatie in relatief korte tijd gemonteerd. Een Lofthome is in de regel binnen ongeveer vier maanden gereed, ten opzichte van traditionele bouw bijzonder snel.


Lofthome | www.lofthome.nl | info@lofthome.nl

Aan- of afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.