bericht #50 | oktober 2014  

LOFTHOME PRESENTATIE OOSTVAARDERSPLASSEN
Zaterdag 15 november, 11:00 tot 12:00 uur

Op zaterdag 15 november organiseren wij een presentatie over het LOFTHOME woonconcept in het Informatiecentrum Oostvaardersplassen van Staatsbosbeheer in Lelystad. Dit centrum is een speciaal ontwerp van LOFTHOME en werd ongeveer gelijk met de lancering van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis opgeleverd. De Nieuwe Wildernis speelt zich geheel op de Oostvaardersplassen af en werd recent bekroond met de Publieksprijs op het Nederlands Film Festival. De film trok vorig jaar bijna 700.000 mensen naar de bioscopen.

De presentatie vindt van 11:00 tot 12:00 uur plaats. Na de presentatie is voor de beantwoording van vragen een LOFTHOME team aanwezig. Daarna heeft men nog alle gelegenheid een wandeling op de prachtige Oostvaardersplassen te maken. Voor de presentatie dient u zich via info@lofthome.nl aan te melden. Daarna krijgt u alle verdere gegevens toegestuurd.

 
BOUWBESLUIT 2015: EPG en RC

De Energie Prestatie Gebouwen (EPG), ook wel EPC genoemd, wordt met ingang van 1 januari 2015 voor nieuwbouwwoningen van 0,6 naar 0,4 verlaagd. Hoe lager de EPG, hoe energiezuiniger.

Isolatiewaarden worden in Rc uitgedrukt. Hoe hoger het getal, hoe beter de thermische isolatie is. Vloeren dienen een isolatiewaarde van minimaal Rc 3,5 te hebben, gevels Rc 4,5 en daken Rc 6,0.

LOFTHOME blijft met zijn toegepaste materialen en -systemen ruim binnen de eisen, ook met toegepaste grote glasoppervlaktes. De isolatiewaarde van de gevels van een LOFTHOME is bijvoorbeeld Rc 6,4 dus 1,9 boven de eis. Met de toevoeging van extra installaties, bijvoorbeeld zonnepanelen of een biomassa pelletkachel, kan een LOFTHOME energieneutraal of zelfs energieleverend worden (EPG 0). Een eis die in 2020 aan elk nieuwbouwhuis wordt gesteld.

 
LOFTHOME | www.lofthome.nl | www.lofthome-haus.de

Aan- of afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.