bericht #41 | september 2013  

LOFTHOME BUNGALOW KIJKMOMENT
LELYSTAD 19 OKTOBER

Zaterdag 19 oktober organiseren we van 12:00 tot 14:00 uur een kijkmoment in de LOFTHOME bungalow in De Groene Velden in Lelystad. Deze bungalow heeft een woonoppervlak van 275 m2. Elke afmeting is overigens mogelijk. 
Aanmelden: info@lofthome.nl.

 
DE NIEUWE WILDERNIS
BUITENCENTRUM OOSTVAARDERSPLASSEN

Op 11 oktober wordt Buitencentrum Oostvaardersplassen van Staatsbosbeheer nabij Lelystad officieel geopend, een gebouw geheel in harmonie met de prachtige omgeving. Tijdens de Dutch Bird Fair eind augustus heeft het informatiepunt met ruim 6000 bezoekers zijn vuurdoop gehad. De bioscoopfilm DE NIEUWE WILDERNIS, grote natuur in een klein land, heeft veel persaandacht gehad en is deze week in première gegaan.
Klik hier voor de trailer van de film.

Het Buitencentrum dat we samen met Van der Wiel Planontwikkeling hebben gerealiseerd, is eigenlijk een vergroot LOFTHOME met een buitenmaat van 12 x 29 meter en een netto vloeroppervlak van 400 m2. We hebben veel FSC-gekeurd hout van Staatsbosbeheer verwerkt. Voor verdiepingsvloeren, buitenbekleding en ook de bekleding van de toegepaste sandwichpanelen aan de binnenzijde. Voor de houtverwerking van verdere LOFTHOMES zijn we een samenwerking met Staatsbosbeheer aangegaan. In november organiseren we in het centrum een LOFTHOME informatiedag. Behoudens op maandag is het gebouw ook vrij te bezoeken. Klik hier voor het leaflet met achtergrondinformatie over het bezoekerscentrum.

 
BEURS EIGEN HUIS BOUWEN

Wij zijn aanwezig op de najaarseditie van de beurs EIGEN HUIS (VER)BOUWEN die van 18 t/m 20 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht wordt georganiseerd. We hebben een aantal vrijkaarten en kortingskaarten. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
Belangstelling?: info@lofthome.nl.

 
MILJOENENNOTA

De verkoop van woningen is in vorige maand met 19% gestegen ten opzichte van augustus 2012. Makelaars bemerken dat de woningmarkt langzaamaan uit het dal klimt. De belangrijkste punten uit de Miljoenennota zijn:

  • hypotheekrenteaftrek wordt vanaf 2014 beperkt (in 28 jaarlijkse stappen van een halfprocent, van 52% naar 38%)
  • Nationale HypotheekGarantie is nu nog € 290.000 en zakt stapsgewijs in 2016 naar € 225.000
  • het wordt gemakkelijker onder NHG een restschuld mee te laten financieren
  • het belastingvrije schenkingrecht voor de besteding van een woning wordt opgetrokken naar € 100.000.

 
LOFTHOME | www.lofthome.nl | www.lofthome.be | www.lofthome-haus.de

Aan- of afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.