bericht #28 | juli 2012  
 

ERASMUSHOVE - DEN HAAG

In Den Haag komt een unieke groene wijk, grotendeels door water omsloten: Erasmushove. Het gebied ligt tussen het volkstuinencomplex Vlietlust en de boerderij De Rhijenhove. In Erasmushove woon je buiten en tegelijk in de stad. LOFTHOME past goed in de ontwikkeling (slechts 25 kavels tussen de 236 en 352m2), mede vanwege de duurzaamheideisen. Zadeldak en platdak (ook als bungalow) zijn mogelijk. Intussen hebben meerdere families zich voor een LOFTHOME in Erasmushove gemeld. Sommigen hebben al een optie op een kavel genomen. Bij gelijktijdige bouw (PO+) worden collectieve voordelen behaald.
 
Klik hier voor uitgebreide informatie over Erasmushove
 

  LOFTHOME met geheel houten bekleding

 
LOFTHOME KANGOEROEWONEN

In ons vorig eBericht hebben we melding gemaakt van 'kangoeroewonen'. Het LOFTHOME woonconcept leent zich hier goed voor. Klik hier voor de PDF met meer informatie.

 
LOFTHOME PO+ NOBELHORST - ALMERE

De grondwerkzaamheden in Almere Hout Noord zijn in volle gang. De rivier die door het stadsdorp stroomt, en straks een verbinding met buitenwater vormt, is gegraven. LOFTHOME heeft aan het water en tegen het al bestaande groen een prachtige locatie voor een PO+ project toegewezen gekregen. Voor de eerste fase zijn - afhankelijk van de gewenste kavelmaat - nog één of twee kavels op misschien wel de mooiste plek van Nobelhorst beschikbaar. De bouw start in het voorjaar van 2013.
 
Meer informatie: info@lofthome.nl

 
GEVOLGEN CRISIS VOOR BOUW EN ARCHITECTUUR

Elk jaar verschijnt het Jaarboek Architectuur in Nederland. Hieromtrent een interessant artikel in de NRC van 13 juli: Welke gevolgen heeft de crisis voor bouw en architectuur. Wat gaat veranderen? Kees van der Hoeven, redacteur van het Jaarboek: 'De crisis heeft dramatische gevolgen gehad: in vier jaar tijd is de architectenbranche gehalveerd. Een ding is zeker: er wordt straks minder gebouwd dan voor de crisis. Gebouwen zullen ook slimmer, eenvoudiger, duurzamer en goedkoper worden. Klik hier voor het volledige antwoord.

 

 
LOFTHOME  |  www.lofthome.nl  |  info@lofthome.nl
 
Aan- of afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.