bericht #2 | maart 2010   
 

LOFTHOME SLAAT AAN
Jaarbeurs 19, 20 en 21 maart
EIGEN HUIS (VER)BOUWEN

LOFTHOME werd tijdens de beurs EIGEN HUIS (VER)BOUWEN geïntroduceerd. De beurs trok zo'n 18.000 bezoekers. De belangstelling voor het LOFTHOME woonconcept was groot. Veel geïnteresseerden lieten hun e-mailadres voor verdere informatie achter en tientallen afspraken werden met de architecten van LOFTHOME gemaakt. De reacties varieerden van 'ik loop al jaren met het idee zo te willen wonen' tot 'het is een gat in de markt'. Vanzelfsprekend is LOFTHOME niet een huis voor iedereen. Maar voor diegenen die van veel betaalbare en tegelijk duurzame woonruimte houden, in een enigszins industrieel leefklimaat zonder niet noodzakelijke bouwkundige tierelantijnen, is LOFTHOME een schot in de roos.

ACTUEEL: vandaag een interessant artikel in De Pers.

PRESENTATIE EN RONDLEIDING BIJ HARDEMAN CONSTRUCTIEBEDRIJF IN VEENENDAAL

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de bouwmaterialen en naar de bedrijven die achter het concept zitten. Dat zijn BKVV architecten, Hardeman Bouwconstructies, SMLXL en Kremer Installatietechniek. In het voorjaar en/of najaar willen wij bij Hardeman in Veenendaal een presentatie en rondleiding in de fabrieken en productieafdelingen geven. Via het contactformulier op de website kunt u zich hiervoor aanmelden.

VEEL GESTELDE VRAGEN TIJDENS DE BEURS

"De standaard dak- en gevelbedekking is in roestvrij alu-zink, zijn er andere bedekkingen mogelijk?"
Ja, het alu-zinken dak- en gevelbekleding kan ook in ongeveer 30 RAL kleuren worden geleverd, van antraciet tot rood, van groen tot zwart et cetera; maar de bedekking in riet, hout of bijvoorbeeld Eternit golfplaten is ook mogelijk. Alu-zink heeft het voordeel dat het huis aan de buitenkant geheel onderhoudsvriendelijk is. Riet of hout geeft een LOFTHOME ook een bijzonder karakter, echter de bedekkingen hebben i.v.m. de optimale isolatie van de woning (Rc=6,35) alleen een 'cosmetische functie'.

"LOFTHOME heeft een stalen constructie; kunnen voor de binnenwanden nog andere wanden worden geplaatst?"
De dak- en wandbedekking bestaat uit door Hardeman (de bouwer van LOFTHOME) zelf ontwikkelde en geproduceerde C300 bouwelementen met een dikte van 16,5 cm en een unieke brandwerendheid. De elementen zijn aan de binnen- en buitenzijde voorzien van stalen plaat in een keuze van vele designs en tinten (bijvoorbeeld in spachtelputs motief). De standaard oplevering geeft de charme van een industriële omgeving. Wil men meer, dan is - tussen de spanten – eenvoudig een gibowand of bijvoorbeeld gipsbeplating te plaatsen, eventueel te stucen.

"Hoe is het met het geluid in een LOFTHOME gesteld?"
Het geluid van een LOFTHOME voldoet aan de eisen gesteld in het bouwbesluit. Het is in principe een grote open ruimte. Door de inrichting van het huis (meubelen, boeken, schilderijen, tapijten, eventuele muren) verbetert de akoestiek.

"Kan ik een extra allesbranderkachel plaatsen?"
Geen enkel probleem, de afvoer brengen we tijdens de bouw aan.

"Wanneer komt het kubusmodel (KB) op de markt?"
Aan het ontwerp van het LOFTHOME kubusmodel wordt op dit moment gewerkt. Binnen korte zal de uitwerking gereed zijn. De zoektocht naar veel ruimte versus optimale duurzaamheid hoeven we niet meer te doen. In het kubusmodel worden dezelfde materialen en voorzieningen toegepast. Voordeel van het kubusmodel is de staande hoogte langs de zijkanten op de verdieping. De kubusmodellen zullen op basis van sommige bestemmingsplannen een kleinere bebouwde 'footprint' hebben.

"Zijn andere modellen mogelijk?"
Bijna elke uitvoering is bij LOFTHOME mogelijk, klein of groot, L-vormig, rechthoekig of vierkant, in een U-vorm, met of zonder verdieping.

"Welke flexibiliteit is er in de maatvoering van een LOFTHOME?"
Op de beurs toonden we drie standaard modellen (L, XL, XXL). Om een prijsindicatie te geven hadden we richtingen in de maatvoering nodig. Echter vele maatveranderingen zijn mogelijk, in hoogte en lengte, al dan geen (gedeeltelijke) verdieping, en ook al dan geen buitenruimte/kamer (loggia door het doortrekken van de dakconstructie). Ook kan een LOFTHOME aan bestaande bebouwing worden gekoppeld. Elk LOFTHOME wordt onder architectuur gebouwd. Samen met de architecten van BKVV wordt het definitieve ontwerp gemaakt. Een gelijkvloers LOFTHOME van bijvoorbeeld 5x14 meter oppervlakte behoort dus ook tot de mogelijkheden, maar ook een U-vorm met een oppervlakte van 650 m2 woonruimte (verwerking van drie geschakelde woningen). Ook kan LOFTHOME in tweeën worden gesplitst en zijn andere vormen van compartimentering mogelijk.

"Zijn er kosten verbonden aan het eerste gesprek met de architecten?"
Nee, hieraan zijn geen kosten verbonden. Samen met de architecten wordt in alle rust de woonwensen besproken. Dit gesprek (intake) leidt tot een LOFTHOME oplossing wat betreft de grootte, afmetingen, mogelijke indelingen, materialen, installaties en dergelijke. Bovendien kan op basis van de wensen een prijsindicatie worden gegeven. Bijna altijd zijn bestemmingsplannen, kavelpaspoorten en beeldkwaliteitvoorschriften mede maatgevend voor wat wel en wat niet kan/mag. Wenst men speciaal ontwerp/tekenwerk (bijvoorbeeld een schetsontwerp/SO), dan worden hiervoor geringe kosten berekend. Het gesprek kan bij BKVV Architecten in Amsterdam plaatsvinden (www.bkvv.nl). Een gesprek kan men aanvragen via het contactformulier op onze website www.lofthome.nl

"E+W installaties altijd conform specificaties?"
In de lijst van KOSTENINDICATIES EN SPECIFICATIES benoemen we de installaties die we nu samen met Kremer Installatietechniek hebben gekozen. Hiermee bereiken we de waarde EPC 0,5. Tevens geven wij aan dat met een geringe meerinvestering EPC-0 kunnen bereiken. Met nog meer investering is het mogelijk zelf energieleverend te worden. De innovatie van duurzame installaties gaat snel, het rendement neemt snel toe. In overleg met onze opdrachtgevers zullen we altijd de laatste ontwikkeling, het laatste model, in een LOFTHOME willen implementeren.

"Van welk materiaal zijn de kozijnen?"
De kozijnen zijn standaard van onderhoudsvrij aluminium. Wij passen drievoudig glas toe. Dit verhoogt de isolatiewaarde. In principe kunnen kozijnen en deuren op bijna elke plek tussen de spantenconstructie worden geplaatst.

Heeft u meer vragen stel ze via ons contactformulier op onze website www.lofthome.nl 
 

LOFTHOME  |  Postbus 50103  |  1305 AC Almere  |  T 06 - 53 26 60 29  |  info@lofthome.nl
 
Aan- of afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.